Nisam pomenuo CG, žargon koristite vi, nisam ministar CG

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam pomenuo CG, žargon koristite vi, nisam ministar CG"

Podgorica -- Ivica Dačić za podgoričke "Vijesti" izjavio da su odnosi Srbije i Crne Gore stabilni i poručio da bi Srbi trebalo da budu deo vladajuće koalicije.

"Mnogi problemi bi tako mogli da budu prevaziđeni", kazao je Dačić, ističući da su odnosi Crne Gore i Srbije stabilni. "S naše strane, važno je da postoji dijalog. Cilj nam je isti, a to je Evropska unija i stabilnost regiona", istakao je šef srpske diplomatije u intervjuu za "Vijesti".

"Razlikujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u tome što mi smatramo da su Srbi konstitutivan narod u Crnoj Gori, a nikako manjina. Srbija smatra i da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori važan deo njene istorije i kulture i kao takvu je tretiramo", rekao je Dačić.

Na konstataciju da se ne stiče utisak da su odnosi Srbije i Crne Gore baš najbolji, Dačić kaže: "Zato sam i rekao stabilni, kad već insistirate, dodao bih zaslugom Srbije. Ne možemo se praviti ludim i ne konstatovati da su naše pozicije udaljene činom Crne Gore kojim je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, kao i snažnoj podršci koju pruža ovoj tvorevini u međunarodnim organizacijama. Potpisali ste sporazum sa Kosovom i Metohijom o državnoj granici, ne konsultujući Srbiju koja je pravni nasljednik nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije, ali i državne zajednice Srbije i Crne Gore. Sećate se, bili ste akter i SRJ i državne zajednice i pristali ste na zajedničke uslove."

Bio je upitan i da prokomentariše svoje izjave nakon što Kosovo nije bilo primljeno u Interpol, uz konstataciju da one baš i nisu bile diplomatske, a odgovorio je da jeste u euforiji koristio žargon svog jezika. "Ali ne znam zašto se bilo ko u Crnoj Gori osećao pogođen time. Prvo, u svojoj prvoj radosti Crnu Goru spominjao nisam. Drugo, žargon koristite i vi, a treće, nisam ministar Crne Gore", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.