Niš: Ukradena rakija opasna po život ljudi

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Ukradena rakija opasna po život ljudi

NIŠ - Direktor Centra za vinogradarstvo i voćarstvo u Nišu Miloš Ristić rekao je danas Tanjugu da je posle popisa u magacinu tog centra utvrđeno da nedostaje desetak flaša rakije, proizvođača "Živadinović" iz 1998. godine, koja je opasna po zdravlje ljudi."Flaše smo pronalazili i na livadi gde su bacane, a iz magacina su nestale i bakarne kante", kazao je Ristić i dodao da je krađu primetio prilikom dolaska na posao, jer je rešetka bila razvaljena.U magacinu se, kaže, nalazilo oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 750 litara rakije iz 1998. godine.Posle sudskog naloga o uništavanju opasne rakije, ona je prevezena u kruševačku toplanu, ali je tamošnji inspektor zaštite životne sredine zabranio uništavanje i zahtevao studiju o uticaju na životnu sredinu."Kako nismo imali novac za studiju, rakija je varćena u magacin gde je bila prvobitno deponovana", objasnio je Ristić.Iz magacina Centra za vinogradarstvo i voćarstvo u Nišu ukadeno je alkoholno piće preduzeća "Živadinović", oduzeto 1998. godine jer je opasno po zdravlje ljudi, saopšteno je ranije danas iz Policijske uprave u Nišu.Prema informacijama iz policije odnete su flaše sa "lozovačom", "brendi kruškovcem", "limun vodkom" i piće "loza prirodna".Vlasnik preduzeća Miroslav Živadinović je 1998. uhapšen zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv zdravlja ljudi i druga srodna dela.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ukradena rakija opasna po život

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2013

NIŠ – Direktor Centra za vinogradarstvo i voćarstvo u Nišu Miloš Ristić rekao je danas Tanjugu da je posle popisa u magacinu tog centra utvrđeno da nedostaje desetak flaša rakije, proizvođača „Živadinović“ iz 1998. godine, koja je opasna po zdravlje ljudi.„Flaše smo pronalazili i...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.