Niš: Prekinuta sednica jer nema TV prenosa

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Prekinuta sednica jer nema TV prenosa

Sednica niške Skupštine prekinuta je nakon što su odbornici opozicije stali oko govornice i nisu dozvolili da se sednica održi jer nije bilo TV prenosa.

Predsedavajući Nenad Stanković je zasedanje prekinuo “zbog opstrukcija odbornika”, navode „Južne vesti“.

Predstavnici Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbija, Socijaldemokratske stranke i DSS u niškoj Skupštini okupili su se oko govornice nezadovoljni time što je, zbog privatizacije Niške televizije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onemogućen TV prenos sednice.

Boban Mihajlović iz SDS-a kaže da su se na ovakav potez odlučili jer je ovo prvi put od 1997. godine da nema prenosa.

„Pre 18 godina smo ustanovili tekovinu po kojoj građani imaju prava da prate rad Skupštine i da prate šta odbornici govore. Smatramo da je nedopustivo od strane gradskih čelnika, bez obzira na promenu vlasničke strukture u NTV-u, da niko nije vodio računa o tome da je potrebno da se produži ugovor kako bi građani bili informisani“, kaže Mihajlović.

Niš je nekada, kako kaže Branislav Jovanović iz NPS-a, bio medijska republika i prema njegovom mišljenju ovo što se dogodilo danas predstavlja medijski mrak i “preko toga neće preći”

„To je tradicija i tekovina koju građani Niša ne mogu da zaborave i da ne bi to mirisalo na devedesete mi želimo da sprečimo to već danas i predlagali smo da se preko projektnog finasiranja nađe način i da se nastavi sa sednicom u ponedeljak. Ukoliko nastavka ne bude formiraćemo živi zid i nećemo dozvoliti da se sednica održi“, rekao je Jovanović.

Za Miodraga Radovića iz DS-a je proces privatizacije medija od strane aktuelne valsti iskorišćen za gašenje javne reči.

„Smatram da je neodgovorno i DS stoji iz toga i prenos je trebalo da bude obezbeđen od strane izvršne vlasti. Došli smo u situaciju da svojim telima branimo demokratiju. Mi smo sada u mraku demokratije i idemo ka autokratiji“, kaže Radović.

Zamenik predsednika niške Skupštine Nenad Stanković kaže da je morao da prekine zasedanje jer su odbornici zauzeli govornicu i na taj način kršili Poslovnik o radu niške Skupštine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.