Niš: Otvoren kol-centar Direkcije za izgradnju grada

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Otvoren kol-centar Direkcije za izgradnju grada

Za otklanjanje nedostataka i rešavanje problema na putnoj infrastrukturi u Nišu, od ove nedelje, biće zadužena Direkcija za izgradnju grada. Građani probleme mogu da prijave preko kol-centra koji je počeo da radi pre dva dana.
Za dva dana, od kad je otvoren kol-centar, Direkciji se već javilo nekoliko desetina građana.

Uglavnom prijavljuju nedostatak slivničkih rešetaka ili raskopavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog vodovodih radova, kaže Marija Stanković, ili radova na revitalizaciji puteva.
Nemaju, međutim, svi građani naviku da problem prijave.
"Vodovod je tu nešto radio, bila je pukla cev", kaže naš sagovornik, "to smeta, čuje se buka, mogu da se oštrete i automibili." Međutim, nije prijavio, jer smatra da oni to znaju. Ni ostali naši sagovornici nisu prijavljivali slične probleme.
U Direkciji za izgradnju koja od ponedeljka zvanično preuzima punu odgovornost za saobraćajnice u gradu. Oni pozivaju građane da svaki problem prijave, jer je to jedini način da se stekne uvid u celokupnu situaciju. Takođe naglašavaju da će se ubuduće svi problemi rešavati mnogo brže. 
"To je naša dužnost, da u roku od dva do sedam dana rešimo problem za koji je zadužena Direkcija", ističe Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša.
Za naredni period u planu je i formiranje preduzeća koje bi se bavilo isključivo poslovima vezanim za puteve a planira se i pokretanje telefonske aplikacije koja će omogućiti građanima da problem lociraju, fotografišu i o tome obaveste Direkciju za samo nekoliko minuta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.