Niš: Oteta devojčica svedočila protiv otmičara Ninoslava Jovanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2020, 17:53

Niš: Oteta devojčica svedočila protiv otmičara Ninoslava Jovanovića

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče optuženom za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje devojčice iz Suvog Dola, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Nišu saslušanjem otete devojčice.

Prema saopštenju Višeg suda, maloletna oštećena koja ima status posebno osetljivog svedoka, ispitivana je iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka.

U saopštenju se takođe navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je glavni pretres u predmetu protiv Ninoslava Jovanovića održan, iako je optuženi tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga iz kojih je i prethodnog puta odloženo.

"Sud nije prihvatio molbu za odlaganje, glavni pretres je održan prema pravilima Zakonika o krivičnom postupku o ispitivanju posebno osetljivih svedoka", istakli su u niškom Višem sudu.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 14. oktobar, rečeno je u saopštenji, ali nije poznato ko će biti saslušan na tom pretresu.

Na prethodnom ročištu 2. septembra iskaze su dali lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili 12-godišnju devojčicu koju je Jovanović oteo i zlostavljao.

Iskaz na tom ročištu dao je veštak-psiholog, član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koja je obavila psihijatrijsko veštačenje optuženog.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović se u dosadašnjem toku suđenja branio alkoholisanošću i neuračunljivošću u vreme izvršenja krivičnog dela, ali su stručnjaci koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje bili kategorični da je bio uračunljiv kada je počinio zločin.

Jovanović je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi školski majstor.

Ona je pronađena 29. decembra u napuštenoj kući u Pasjači, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika odreda Žandarmerije i građana.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malča, svega stotinak metara dalje od kuće u kojoj je živeo.

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je zbog ranijih silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.