Nikolić i Fedotov razgovarali o suzbijanju trgovine drogom

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Fedotov razgovarali o suzbijanju trgovine drogom

Državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić razgovarao je danas u Beču sa izvršnim direktorom Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) Jurijem Fedotovim o suzbijanju trgovine drogom i borbi protiv organizovanog kriminala.

U kontekstu povećanog nivoa pretnji od ekstremizma i radikalizma, postignuta je saglasnost o potrebi pronalaženja efikasnijih odgovora, kako na regionalnom tako i na evropskom i globalnom nivou.

U tom smislu, dobro došla je tehnička >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pomoć UNODC u implemetaciji rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koje se odnose na terorizam i s njim povezana lica i entitete, kao i primeni preporuka i standarda za sprečavanje pranja novca.

Izvršni direktor UNODC je istakao da, uz protokol o ilegalnim migracijama UN, sa EU priprema Strategiju borbe protiv trgovine ljudima, sa osnovnim ciljem presecanja ilegalnih kanala za krijumčarenje ljudi, oduzimanje imovine i novca i lišavanje slobode glavnih organizatora ovog kriminalnog delovanja.

Fedotov je odao priznanje Ministarstvu unutrašnjih poslova na podršci koju pruža ovoj Kancelariji UN, posebno u okviru Regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu.

UNODC, takođe, stoji na raspolaganju da unapredi kapacitete MUP u cilju efikasnije borbe protiv droge, trgovine ljudima i korupcije.

U okviru regionalnog programa, UNODC planira da poveća kadrovske kapacitete i svoje prisustvo u regionu Jugoistočne Evrope i regionalnoj kancelariji u Beogradu.

Pored toga, regionalna kancelarija UNODC u Beogradu imaće za prioritet i borbu protiv korupcije na regionalnom nivou.

„UNODC je spreman da podrži MUP u suočavanju sa izazovima borbe protiv droga, krijumčarenja i trgovine ljudima, dok će se istovremeno fokusirati na sprečavanje pranja novca, kao važnog segmenta svakog organizovamog kriminala“ istakao je Fedotov u razgovoru sa Nikolićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.