Nikola je završio faks sa ocenom 9,27 i poslao CV na 1.000 adresa: 11 godina godina je bez posla

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola je završio faks sa ocenom 9,27 i poslao CV na 1.000 adresa: 11 godina godina je bez posla

Građevinski inženjer Nikola Ilić, pre 11 godina je diplomirao sa prosečnom ocenom 9,27 na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, ali bez obzira što je svoj CV posalo na više od 1.000 adresa, on je još uvek nezaposlen.  

- Bio sam ponosan kada me je Nastavno-naučno veće fakulteta nagrađivalo za natprosečne rezultate, za najbolju prosečnu ocenu u toku studija na trećoj, četvrtoj i petoj godini studija, i kao najboljeg diplomiranog studenta. Kao jedan od 500 najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa univerziteta u Srbiji u okviru projekta "15 miliona za 500 najboljih" dobio sam jednokratnu stipendiju Ambasade Kraljevine Norveške. I dalje s ponosom ističem da smatram vrednim domaću pamet i industriju, da nisam bio zainteresovan za ponuđene poslove u inostranstvu i da sam u godinama kada bih mogao najviše da radim, ali u Srbiji, jednostavno, za mene nema posla - kaže Nikola za Večernje novosti.

On dodaje da je svoju radnu biografiju poslao preko hiljadu puta na razne adrese.

Foto: Profimedia/Corbis

Do sada je radio u nekoliko firmi na ugovorima na određeno i u ekstremnim uslovima. Do stalnog zaposlenja ne može, pre svega zbog zabrane prijema u državnim preduzećima. Takođe, nije u mogućnosti da dobije licencu, jer ima samo jednu godinu radnog staža.

- Kada bih imao dve godine radnog staža, mogao bih da položi državni ispit, postane član Inženjerske komore Srbije i aplicira za licencu u narednih godinu dana - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nikola je zavrsio faks sa ocenom 927 i poslao CV na 1.000 adresa 11 godina je bez posla

Izvor: medio.rs, 11.Dec.2016

Nikola Ilić imao je najbolju prosečnu ocenu u toku studija na trećoj, četvrtoj i petoj godini studija, a bio je i najbolji diplomirani student..Građevinski inženjer Nikola Ilić, pre 11 godina je diplomirao sa prosečnom ocenom 9,27 na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, ali bez obzira...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.