Niko nije reagovao na modrice žene koju je muž nožem ubio pred decom

Izvor: Blic, 06.Dec.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nije reagovao na modrice žene koju je muž nožem ubio pred decom

Ćutanje i prikrivanje istine o paklu u kojem je živela Nataša Cvetić (32) odveli su ovu ženu i majku maloletne dece u smrt. Centar za socijalni rad nije imao dojave o nasilju. Nisu znali za batine. Niko im nije rekao za njene modrice niti da deca možda pate. Nataša Cvetić sa sinovima

Nataša je prekjuče sahranjena na groblju u naselju Grošnica, a njen suprug Dejan Cvetić Cvele (42), koji ju je ubio u nedelju pred očima njihova dva sina, već sutradan slao je poljupce >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinarima.

Zakazali su svi. I država, i rođaci, i komšije i prijatelji. Niko nikada nije reagovao na nasilje. Tek je smrt otvorila oči svima.

Protiv Cvetića policija je u poslednjih 20 godina podnela čak 30 krivičnih prijava, uglavnom zbog krađa, ali i za nasilje u porodici, nasilničko ponašanje. Jedina presuda koja mu je izrečena jeste ona za nanošenje teške telesne povrede, pre više od deset godina, ali niko ne može da potvrdi da li je tu pravosnažnu presudu od godinu dana zatvora i odležao.

U bolnici me je dugo držala za ruku: Otac Živko Živanović

Kako saznajemo u MUP-u, njegov otac ga je prošle godine prijavio policiji zbog nasilja prema njemu i snaji, supruzi Nataši. Proces još traje.

Socijalna radnica Ana Miletić Vučković kaže da je porodica Cvetić poznata Centru za socijalni rad, ali da su samo „kontinuirano dobijali materijalnu pomoć“.

- Oni su zbog socijalne ugroženosti dobijali pomoć, a imali su i konflikt sa maloletnim detetom, ali u široj porodici. Nataša se nikada nije žalila da je muž tuče, niti je bilo ko od rodbine prijavio da su ona i deca ugroženi. Sada su deca zbrinuta kod rodbine, a radi se procena ko će da im bude dalji staratelj jer u familiji imaju ljude kojima veruju i koji su često brinuli o njima - kaže Vučkovićeva.

Ana Miletić Vučković

Otac žrtve narkomanskog pakla Živko Živanović na ćerkin sanduk kada je spušten u grob stavio je belu ružu...

Ali ni on nije prijavio šta se dešava sa njegovom ćerkom. A ćutala je i ona, poveravala se samo najbližima.

- Poslednji put sam je video pre dve nedelje. Pokušala je da se otruje i završila je u bolnici na odeljenju psihijatrije. Zagrlila me je i držala dugo... Posle toga se nije vraćala kući, htela je da se razvede. Koliko ja znam, Dejan ju je pozvao da dođe u njegovu kuću jer je navodno sin imao temperaturu. Namamio ju je i tako je stradala. Želim samo da deca odrastu u normalnim uslovima i da ta dva divna dečaka postanu dobru ljudi - rekao je Živanović.

Kako sprečiti porodično nasilje

Psiholog Biljana Jakovljević, iz Centra za socijalni rad, kaže da „postoje svi mehanizmi da se žrtve nasilja odmah spasu“, ali i da to neko mora da prijavi.

- Dežuramo 24 sata i dovoljno je da neko ko čuje za nasilje, ko primeti da nešto nije u redu, pozove policiju. Ugrožene žene, decu odmah smeštamo u prihvatilište, na sigurno. Tu imaju pravnu pomoć, hranu, krevet, a pomažemo im i da dobiju posao, da se egzistencijalno snađu. Decu možemo da oduzmemo roditeljima ako oni ne brinu o njima, ako su u hladnoj prostoriji, gladna, ako lutaju ulicama ili prose - kaže Jakovljevićeva.

Povezane vesti: Kragujevac: Sahranjena žena koju je suprug svirepo izbo nožem Monstrum koji je ubio ženu pred decom, slao poljupce pred odlazak na saslušanje Bacio ženu kroz prozor, pa joj zabio nož u vrat Uhapšena majka osumnjičena za ubistvo novorođenčadi Ubio sam ženu jer sam bio žrtva porodičnog nasilja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država žmuri na nasilje

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2012

BRUTALNO ubistvo Nataše Cvetić (32), koju je naočigled dece zaklao njen suprug Dejan Cvetić (40), šokiralo je srpsku javnost, ali je pokrenulo i važno pitanje - zašto niko od nadležnih institucija nije zaštitio nesrećnu ženu? Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. U Srbiji je od početka godine...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.