Nije realna istraga o poreklu virusa u julu u Kini

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 19:56

"Nije realna istraga o poreklu virusa u julu u Kini"

Izvršni direktor SZO za vanredne programe Majkl Rajan kaže da nije realno očekivati da ovog meseca u Kinu ode tim kako bi istražio poreklo korona virusa.

Prošle nedelje dva pripadnika SZO odletela su za Peking kao deo naprednog tima za planiranje dodatnih studija o tome kako je izbila pandemija Kovida-19.

Stručnjaci veruju da je virus najverovatnije prešao sa životinja na čoveka, a cilj navedene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrage je da spreči buduće pandemije.

Rajan je rekao da je SZO pokušala da sastavi veći tim koji će posetiti Kinu, ali da sumnja da će se to uskoro dogoditi.

Dva stručnjaka SZO nalaze se u karantinu u Pekingu, prenosi AP.

SZO navodi da ne postoje planovi da oni posete Vuhan, gde je pandemija prvi put otkrivena krajem prošle godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor SZO: Nije realna istraga o POREKLU VIRUSA u julu u Kini

Izvor: Blic, 18.Jul.2020, 00:22

Izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne programe Majkl Rajan kaže da nije realno očekivati da će ovog meseca u Kinu otići veliki tim kako bi istražio životinjsko poreklo korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.