Nije nam strano činjenje zla Papa UPUTIO IZVINJENJE Romima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije nam strano činjenje zla" Papa UPUTIO IZVINJENJE Romima (FOTO)

Papa Franja se izvinio Romima zbog "mnogobrojnih iskustva" koje su imali kada je u pitanju diskriminacija, segregacija i maltretiranje. 

Papa se izvinio danas Romima zbog istorije diskriminacije, kojima je bila podvrgnuta ta zajednica u Evropi, a odao je i počast katolicima u Rumuniji koji su progonjeni tokom vladavine komunista.

- Istorija nas uči da hrišćanima, uključujući katolicima, nije strano činjenje takvog zla. Želeo bih da zatražim vaš oproštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog toga - rekao je papa poslednjeg dana trodnevne posete Rumuniji.

Prethodno je beatifikovao sedam grčkih katoličkih biskupa u Blažu, uporištu grčko-katoličke crkve koja je bila zabranjena tokom komunizma.

Sedam biskupa je bilo uhapšeno i odvedeno u zatvor u periodu od 1950. do 1970. godine zbog svoje vere.

Na kraju papine posete Rumuniji, na aerodromu u Sibinju, održana je oproštajna ceremonija, kojoj je prisustvovao i rumunski predsednik Klaus Johanis.

Papa je potom poleteo za Vatikan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.