Nigerijski zvaničnik se onesvestio tokom saslušanja

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 22:09

Nigerijski zvaničnik se onesvestio tokom saslušanja

Nigerijski zvaničnik Danijel Pondei onesvestio se danas tokom televizijskog prenosa parlamentarnog saslušanja.

Saslušanje je održano u okviru istrage navoda o lošem rukovođenju organizacije za podsticanje ekonomskog razvoja u regionu delte Nigera bogatog naftom.

Pondei, vršilac dužnosti generalnog direktora Nigerske komisije za razvoj delte (NDDC), odveden je u bolnicu nakon što se srušio tokom sednice, dok je svedočio pred komisijom, prenosi Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Nakon što se onesvestio, ljudi oko Pondeija su ga podigli pokusavajući da spreče da se uguši, navodi agencija.

Poslanici u Predstavničkom domu, donjem domu parlamenta, istražuju navodnu korupciju u vezi sa nabavkama u NDDC, vladinom telu, tokom više od 20 godina. Istragu je naredio predsednik Muhamadu Buhari u oktobru.

Delta Nigera je i dalje osiromašena uprkos tome što obezbeđuje većinu nafte proizvedene u najvećem afričkom izvozniku sirove nafte.

Pre nego što se onesvestio, Pondei je rekao panelu: "U NDDC-u ne nedostaje novca otkad sam ga preuzeo u februaru ove godine. Sve što smo uradili u skladu je sa utvrđenim procedurama", prenosi Rojters.

Nafta je glavni izvoz Nigerije i oslonac njene ekonomije, koja je najveća na afričkom kontinentu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRAMA NA SASLUŠANJU, ONESVESTIO SE TOKOM TV PRENOSA: Nigerijskom zvaničniku pozlilo, poslanici u panici (VIDEO)

Izvor: Kurir, 21.Jul.2020, 08:49

Nigerijski zvaničnik Danijel Pondei onesvestio se u ponedeljak tokom televizijskog prenosa parlamentarnog saslušanja, održanog u okviru istrage navoda o lošem rukovođenju organizacije za podsticanje ekonomskog razvoja u regionu delte Nigera bogatog naftom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.