Ni jedna jedina prijava, samo pretnje

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 13:44

Ni jedna jedina prijava, samo pretnje

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da još nije upućena nijedna prijava za lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinu.

Kako je dodala, na mobilni telefon koje je Ministarstvo zdravlja stavilo u funkciju radi prijave samo se javljaju antivakseri koji prete.

"To je problem. Nisam lično čula nijednog lekara koji ne preporučuje vakcinu pacijentima, ali sam čula ljude da imaju takve primere. Za mene je to neshvatljivo", rekla je Brnabić nakon što je na Beogradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajmu primila treću dozu vakcine protiv kovida.

Kako je rekla, najjasnija paralela je da je "lekar koji ne veruje u vakcine isto što i sveštenik koji ne veruje u Boga" i pozvala sve ljude da se jave na telefon Ministarstva i prijave lekare koji bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razlogane ne preporučuju vakcinaciju.

Premijerka je navela da ti lekari ugrožavaju živote ljudi.

"Pozivam da se sluša Lekarska komora Srbije, Medicinski fakultet, struka...", rekla je Brnabić.

Ministarstvo zdravlja stavilo je u funkciju broj mobilnog telefona 064/88-11-405, na koji gradjani putem viber aplikacije, mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.

Premijerka je danas poručila i da je u tri lokalne samouprave procenat vakcinisanih ispod 30 odsto - Mionica, Lajkovac i Tutin.

Brnabić je dodala da je beogradska opština Stari Grad jedina u Srbiji u kojoj je više od 80 odsto vakcinisanih.

"Preševo je u vakcinaciji mladih izbilo na treće mesto, tako da su vodeći Stari grad, Savski venac, Preševo, Novi Beograd", navela je Brnabić.

Ona je rekla i da je do sada prvu dozu primilo 54,4 odsto gradjana, revakcinu nešto manji procenat, dok je treću dozu više od 14 odsto populacije.

"Imamo 85 lokalnih samouprava u kojima je vakcinisano više od 50 odsto punoletnog stanovništva i 14 lokalnih samouprava u kojima je vakcinisano više od 60 odsto populacije", rekla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.