Nezapamćen TALAS NASILJA pogodio Split: Pucnjave na ulici, ubistva usred dana, obračuni narko-bandi...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2020, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćen TALAS NASILJA pogodio Split: Pucnjave na ulici, ubistva usred dana, obračuni narko-bandi...

Poslednji u nizu slučajeva hronike desio se juče kada je Filip Zavadlav ubio trojicui muškaraca na ulici

Ako je suditi prema stranicama crne hronike, Split je zapljusnuo nezapamćen talas nasilja. Samo u poslednjih godinu dana zabeležen je ceo niz kaznenih dela, od razbojničke krađe, teškog ubistva do nanošenja teške telesne povrede i obračuna narko-bandi.

Poslednja u nizu hronika desila se juče kada je, kako se sumnja, Filip Zavadlav ubio usred dana, na ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trojicu muškaraca, zbog navodne osvete.

Već u martu 2019. iz Splita u celu Hrvatsku odlaze slike hapšenja šefova bandi koje su se borile za prevlast na tržištu narkotika. Potom, 18. maja u obračunu vatrenim oružjem na stepeništu zgrade u Mosećkoj ulici ranjen je 38-godišnji Leo Krstulović. Na njega je pucao komšija.

Molotovljev koktel

U Krušćevića gumnu 26. juna više puta je izboden 53-godišnji muškarac, povezan s paljenjem automobila u Splitu koje se već dogodilo na istom mestu. Tada je, 14. aprila, zapaljen automobil "opel" rumunske registracije nakon što je nepoznata osoba na njega bacila Molotovljev koktel.

Ubadanje nožem

Nepunih mesec dana kasnije, 19. jula usledio je krvavi obračun na Bačvicama, gde je napadač nožem izbo četiri osobe. Ubrzo ga je uhapsila policija. Na jesen, 1. novembra, zabeležen je napad na vozača splitskog "Prometa". Tri osobe – dve muške i jedna ženska – fizički su napale vozača na liniji br. 60 na okretnici na Ravničkom mostu. Napadači su privedeni. Nekoliko dana posle, 6. novembra nepoznata osoba na motoru, u blizini osnovne škole, pokušala je da ubije poznatog splitskog dilera Deana M. , na kojeg je pucano i pre tri godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.