Nevrijeme u RS bi moglo donijeti nove poplave?

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevrijeme u RS bi moglo donijeti nove poplave?

HMZ Republike Srpske "uključio" je meteoalarm za područje Banjaluke, Prijedora, Foče i Višegrada zbog nevremena koje je počelo u poslijepodnevnim časovima.

Prema prognozama grmljavinska kiša sa gradom padaće i tokom noći, piše RTRS.

Očekuju se izraženiji grmljavinski pljuskovi, praćeni obilnim padavinama, jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom, navode meteorolozi. Saobraćaj na putnom pravcu Kozarska Dubica - Kostajnica obustavljen je zbog izlivanja rijeke Tavije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog nevremena i izlivanja vode potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Srbac – Sitneši.

Zbog kiše, ponegdje i obilnije, vozače upozoravaju da u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima RS na kolovozima ima velike količine vode, ponegdje zemlje i kamenja koje je voda donijela.

U ostalim krajevima Republike Srpske, za sada, nema padavina, pa su kolovozi većim dijelom suvi.

Žuti meteoalarm je uključen i u FBiH za područje Sarajeva, Bihaća  Mostara, Livna i Tuzle  što predstavlja potencijalno opasno vrijeme.

Takođe, na međunarodnim vremenskim servisima upozorava se da bi ove količine padavina mogle da uzrokuju poplave.

Isti vremenski uslovi zadržaće se i u naredna dva dana, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.