Nevreme u Istri: Pao grad, gromovi izazvali požare

Izvor: B92, 15.Avg.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Istri: Pao grad, gromovi izazvali požare

Deo Istre je pogodilo jako nevreme, na pojedinim mestima praćeno gradom, a udari groma izazvali su više požara, javili su hrvatski mediji.

U delu središnje Istre u 14.30 došlo je do razvoja oblačnosti i grmljavine, javio je portal Istramet, a temperatura vazduha naglo je pala za 10 i više stepeni Celzijusa.

Udari gromova su izazvali nekoliko požara, a na pojedinim mestima pada razoran grad o čemu svedoče snimci građana, preneo je Index.hr.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prognozi meteorologa, grmljavinsko nevreme će kulminirati u večernjim satima i postupno se smiriti u nedelju.

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje za veći deo Hrvatske.

Opasno vreme koje podrazumeva i moguće ljudske žrtve najavljeno je za sve regije osim osječke i kninske.

Meteorolozi ne isključuju mogućnost grada, olujnih udara vetra i pojave pijavica na moru, a u zavisnosti od količine padalina, moguće su i bujice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Istri razoran grad, udari groma izazvali požare

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2015

Dio Istre je pogodilo jako nevrijeme, na pojedinim mjestima praćeno gradom, a udari groma izazvali su više požara, javili su hrvatski mediji...U dijelu centralne Istre u 14 sati i trideset minuta došlo je do razvoja oblačnosti i grmljavine, javio je portal Istramet, a temperatura vazduha naglo je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.