Nevreme i grad pričinili veliku štetu u Krupnju, pljusak i led zasuli i Niš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2022, 15:22

Nevreme i grad pričinili veliku štetu u Krupnju, pljusak i led zasuli i Niš

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo je danas delove Opštine Krupanj i pričinilo veliku štetu na voću, kukuruzu, povrću, ali i na putevima, objektima i automobilima.

Opštinski Štab za vanredne situacije je zasedao i doneo odluku da se formira komisija koja će izaći na teren i proceniti nastalu štetu, prenosi RTS.

Od ponedeljka će biti otvorena kancelarija u kojoj će građani moći da prijave štetu, a JP "Put" će početi sanaciju oštećenih puteva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Pljusak i grad zasuli Niš:Protivgradna zaštita dejstvovala

Na području centra Niša oko 16.00 časova pao je grad veličine graška, uz jak pljusak kojem je prethodila jaka grmljavina.

Na poligonu protivgradne zaštite su dejstvovali, ali da je i dalje u toku praćenje, prenele su Niške Vesti.

U Meteorološkoj opservatoriji koja je smeštena u Tvrđavi još uvek nemaju tačan uvid u to koliko je kiše palo po metru kvadratnom jer se to merenje radi u 20.00 časova.

Ne zna se ni gde je palo najviše kiše, da li je to sam centar gde je bilo i grada i kako su prošla prigradska naselja.

"Praćenje je u toku, dejstvovali smo protivgradnim raketama i dejstvujemo trenutno. Za sada ne možemo da vam damo više informacija jer je rad protivgradne zaštite u toku", receno je Niškim Vestima sa Poligona protivgradne zaštite.

Na moguće nepogode u toku dana upozoravali su meteorolozi, koji su najavljivali da je u popodnevnim satima nakon vrelog dana moguća pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom, što se i obistinilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jako nevreme protutnjalo Srbijom: Banja Koviljača pod ledom, haos u Krupnju, Osečina bez struje FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 02.Jul.2022

Snažno nevreme pogodilo je ovog jutra Mačvanski i Kolubarski okrug.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.