Neverovatno otkriće na tlu Egipta: Pronađena sfinga stara oko 4.000 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatno otkriće na tlu Egipta: Pronađena sfinga stara oko 4.000 godina!

Vlasti će u narednom periodu doneti odluku o postupanju sa nalazištem

U Egiptu bi, ako je verovati tamošnjim zvaničnicima, mogla biti otkrivena druga sfinga. Kip pronađen u gradu Luksoru, 10 kilometara od Doline kraljeva, mogao bi da bude star između 2.500 i 4.000 godina.

Pročitajte i:

Druga sfinga nalazi se na potezu između dva drevna hrama, a za sada je neće detaljno iskopavati zbog okoline u kojoj se nalazi. Radovi na putu, tokom kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je kip i pronađen, trenutno su zaustavljeni dok se ne donese odluka o tome kako postupati sa sfingom. Ova, baš kao i ona svima poznata, sastoji se od ljudske glave i lavljeg tela.

Surprise Discovery of 4,000-Year-Old Egyptian Sphinx with Human Head and Lion Body https://t.co/ws9FACEYDX pic.twitter.com/dRYdAfhDS5

— Barry Huddleston (@gnostalgia) August 12, 2018

Velika sfinga iz Gize duga je 73 metra, a visoka 20. Stara je 2.500 godine, a stručnjaci već decenijama teoretišu da bi u Egiptu moglo da postoji još nekoliko sličnih konstrukcija.

Nažalost, nikakve fotografije ili moguće dimenzije "nove" sfinge nisu objavljene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.