Izvor: Press, 11.Sep.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neutešni roditelji u jednom trenutku ostali bez oba sina, a niko još nije osuđen: Svakog jutra se budimo i ležemo sa istim bolom

Tačno godinu dana prošlo je od tragične smrti Nikole i Stefana, njihovi roditelji su očajni jer suđenje još traje, a optuženi na sve načine pokušavaju da se oslobode krivice.
Foto: Telegraf.rs
Godinu dana je prošlo od tragične smrti rođene braće Nikole (13) i Stefana Petrovića (14) iz sela Trska, koji su se utopili na Srebrnom jezeru,  a njihovi roditelji Sanja i Aleksandar i dalje čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pravdu i kazne za odgovore.
Majka dečaka, kaže da joj je mučno da prisustvuje suđenjima i da joj je teško da gleda optužene.
- Pravni sistem je takav da za decu niko ne odgovara. Ne mogu da verujem da suđenje traje godinu dana i da tapka u mestu, a još više ne mogu da verujem šta ti ljudi pšričaju na ročištima.
- Oni tamo pričaju o nebulozama, o tome da su pedaline ispravne ili ne, da li su na njima zaštitni prsluci ili ne, da li se jezero vidi sa parkinga? Za mene je to nevažno, važni su mi životi moje dece, koji su ugašeni, kao i ko ih je pustio na tu pedalinu - očajna je Sanja.
Ona dodaje da se optuženi brane time da su u pedalini bila dva zaštitna prsluka, ali da to niej istina i da decu niko nije ni pitao da li znaju da plivaju, a kamoli da im je ponudio prsluke.
- Nikom nije gore nego nama. Svakog jutra se budimo i svake noći ležemo sa istim bolom. Ništa ne može da me smiri i uteši. Utehe nema. Da ih bar osude, makar i na godinu dana, ili urade nešto u znak sećanja na moju decu, možda bi mi bilo lakše. Ali, koliko vidim, moja deca nisu nikome važna, a to boli - navodi majka nastradalih dečaka, Sanja Petović.
Tragedija se desila 11. septembra prošle godine, kada su Stefan i Nikola sa direktorom škole, trenerom fudbalskog kluba i drugarima došli na Srebrno jezero. Maloletni dečaci su bez dozvole iznajmili pedalinu i otisnuli se nasred jezera. U jednom momentu Stefan je pao u vodu, pa je brat skočio za njim, ali su ubrzo obojica potonula jer su bili neplivači.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.