Netanjahuov rival pohvalio Trampov plan, najavio doprinos ostvarenju

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahuov rival pohvalio Trampov plan, najavio doprinos ostvarenju

Lider saveza izraelskih partija centra Plavo i belo Beni Ganc označio je plan administracije SAD za mir na Bliskom istoku istorijskim.

On je najavio da će raditi na njegovom ostvarenju nakon izbora u Izraelu 2. marta.

Ganc se u ponedeljak sastao u Beloj kući s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Taj sastanak je bio jako neuobičajen jer se američki predsednici skoro nikada ne sastaju s liderima opozicije stranih zemalja, navode danas izraelski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tramp se prethodno u Beloj kući sastao sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

Za razliku od sastanaka sa Netanjahuom Tramp se nije obratio novinarima zajedno sa Gancom.

Taj bivši komandant izraelske vojske je kasnije rekao novinarima da je njegov razgovor sa Trampom u Ovalnom ofisu bio važan i izuzetan i pohvalio predsednika SAD kao istinskog i hrabrog prijatelja Izraela.

"Plan Trampove administracije je značajan i istorijski", rekao je Ganc najpre na hebrejskom, a potom na engleskom jeziku, najavivši: "Radiću na primeni unutar stabilne funkcionalne izraelske vlade u tandemu sa drugim zamljama u našem regionu".

Članovi Gancove pratnje su rekli da je taj glavni politički rival Netanjahua zatražio od Trampa da ne pokreće primenu takozvanog Sporazuma veka pre izraelskih izbora 2. marta.

Frans pres komentariše da je Gancov sastanak sa Trampom dogovoren zbog tih izbora u vreme kada se Netanjahuu suočava sa optužbom za korupciju.

Agencija dodaje da je Tramp ipak odabrao Netanjahua da se s njim pojavi pred kamerama.

Netanjahu nije krio svoj entuzijazam kao i uvek u prisustvu Trampa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.