Netanjahu 17. marta pred sudom zbog korupcije

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu 17. marta pred sudom zbog korupcije

Suđenje izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu za korupciju počeće 17. marta, dve sedmice posle izbora, objavilo je danas Ministarstvo pravde.

Netanjahu će, kako se navodi u saopštenju, morati da prisustvuje ročištu na kom će biti pročitana optužnica protiv njega, prenosi Rojters.

Izraelski premijer, koji odbacuje optužbe, krajem januara je saopštio da povlači zahtev za dobijanje imuniteta u parlamentu od krivičnog gonjenja zbog optužbi za korupciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Netanijahu je ocenio da bi procedure za dobijanje imuniteta u parlamentu predstavljale "cirkus" i poručio da ne želi da učestvuje u toj "prljavoj igri".

On je u novembru optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja i primanje mita u tri slučaja u vezi sa trgovinom političkim uslugama u zamenu za pozitivno izveštavanje o njemu u medijima i primanjem mita od bogatih prijatelja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Suđenje Netanjahuu za korupciju počinje 17. marta

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2020

Suđenje za korupciju premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu počeće 17. marta, samo dve nedelje posle parlamentarnih izbora saopštio je danas izraelski sud...Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja u tri slučaja, uključujući mito u jednom od njih...Vrhovni izraelski tužilac Avihaj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.