Netanijahu: Rat u Gazi može i pre izbora

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Rat u Gazi može i pre izbora

Jerusalim -- Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio, nakon povratka iz Rusije, da rat s ekstremističkim organizacijama u pojasu Gaze može izbiti "u svakom trenutku".

Izraelski gradovi i sela su više puta bili meta raketnih napada prošle nedelje, što je izazvalo izraelske osvetničke udare iz vazduha. Većinu raketa ispaljenih iz Gaze je presreo odbrambeni sistem "Gvozdena kupola", navode izraelski mediji.

U utorak uveče dve rakete su ispaljene na gradove Aškelon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Ašdod za vreme predizbornog mitinga na kojem je govorio premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

Njega su telohranitelji nakon oglašavanja sirena za raketnu uzbunu brzo odveli sa bine.

"Operacija u Gazi može da se desi svakog trenutka, uključujući četiri dana pre izbora. Datum izbora nije faktor (odluke da se ide u rat)", rekao je Netanjahu nekoliko sati nakon što se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju na Crnom moru.

Netanjahu je i pre polaska u Soči upozorio na mogućnost rata u Gazi, ali je rekao da je to poslednja opcija.

Izraelski parlamentarni izbori održaće se 17. septembra.

Netanjahu je suočen sa jakom konkurencijom u nastojanju da ostane premijer i pokušava da učvrsti ono što je ranije postigao u oblasti bezbednosti i diplomatije, ali nastavak napada iz Gaze stalno protiv njega koriste njegovi politički rivali.

Za mnoge od njih snimci na kojima se vidi kako je Netanjahu morao da se skloni od raketa odaju drugačiji utisak od onoga koji želi da ostavi takozvani gospodin Bezbednost.

Rivali ističu nesposobnost Netanjahuove vlade da pruži odgovor na nastavak raketiranja iz Gaze.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu: Rat u Gazi može izbiti i pre izraelskih izbora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Sep.2019

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas, nakon povratka iz kratke posete Rusiji, da rat s militantnim organizacijama u pojasu Gaze može izbiti "u svakom trenutku". Izraelski gradovi i sela su više puta bili meta raketnih napada prošle nedelje, što je izazvalo izraelske osvetničke udare...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.