Nešto sasvim drugačije: Pasta od patlidžana i paradajza

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nešto sasvim drugačije: Pasta od patlidžana i paradajza

Pasta od patlidžana sa paradajz prelivom italijanski je specijalitet. Iako ova slana poslastica ne sadrži rezanca, ljubitelji povrća tvrde da je ovo jedno od najukusnijih jela zemlje u obliku čizme.

Patlidžan je idealna zamena mesu, a paradajiz i beli luk jelu daju potpuno čaroban ukus.

2 velika patlidžana,

2 čena belog luka

2 srednja paradajza

Glavica crnog luka

2 kašike ulja

Parmezan

So i biber >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << po ukusu

Kašičica šećera

Patlidžan oprati i iseći na male komade. Posoliti i ostaviti oko 15 minuta u cediljci da se oslobodi gorčina. 

U tiganj dodati ulje i izdinstati crni i beli luk nekoliko minuta, pa ubaciti komade paradajza i patlidžana. U smesu staviti so, biber i kafenu kašiku šećera pa sve zajedno promešati.

Držiti na srednjoj vatri dok patlidžan ne omekša.  Poslužiti toplo i sa sirom na vrhu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.