Nestali direktor Interpola pronađen u Kini! Odveden na ispitivanje, Interpol upoznat sa slučajem

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestali direktor Interpola pronađen u Kini! Odveden na ispitivanje, Interpol upoznat sa slučajem

Supruga prijavila nestanak

Direktor Interpola Meng Hongvei, čiji nestanak je ranije danas prijavljen, nalazi se pod istragom u Kini i odveden je na ispitivanje odmah po dolasku u tu zemlju, objavio je hongkonški list "Saut Čajna Morning Post" pozivajući se na neimenovane izvore.

Meng (64) je, kako se navodi, u Kinu doputovao prošle nedelje.

Na sajtu kineskog Ministarstva za javnu bezbednost Meng je naveden kao zamenik ministra, ali je funkciju izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na komitetu Komunističke partije u aprilu, navodi list. Za direktora Interpola imenovan je 2016. godine.

Interpol je saopštio da je upoznat sa izveštajima u vezi sa Mengovim "navodnim nestankom".

- Ovo je pitanje za relevantne vlasti u Francuskoj i Kini - navela je agencija u saopštenju.

Ranije danas, francuska policija pokrenula je istragu nakon što je Mengova supruga prijavila njegov nestanak.

Supruga direktora Interpola, koja živi u Lionu gde je i sedište te međunarodne policijske organizacije, pozvala je policiju jer se nije čula sa suprugom od kada je otputovao u Kinu krajem septembra, naveo je izvor, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.