Nepregledna kolona na ispraćaju ubijene Lane Bijedić: Sahrana u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepregledna kolona na ispraćaju ubijene Lane Bijedić: Sahrana u Beogradu

Na Gradskom groblju Sutina u Mostaru održan je poslednji ispraćaj ubijene devojke Lane Bijedić koja će sutra biti sahranjena u Beogradu, po želji njene majke.

U nepreglednoj koloni na Sutini bili su građani Mostara, njene drugarice i drugovi iz Srednje građevinske škole koju je nedavno okončala, prijateljice i prijatelji iz detinjstva, kolege i prijatelji njene majke Nine, profesorke i dekanke fakulteta u Mostaru.

Došli su i profesori Univerziteta, porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bijedić, predstavnici Grada Mostara, sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem na čelu.

Verski obred predvodio je mostarski paroh Radivoje Krulj.

Telo Lane Bijedić našao je 6. oktobra uveče ribar u reci Studenčici kod Ljubuškog.

Obdukcijom je utvrđeno da je devojka zadavljena, a potom bačena u reku i da je pokušala da se brani.

Njen pradeda, Džemal Bijedić (1917-1977), pravnik, učesnik Narodno-oslobodilačke borbe, od 1971. do pogibije 1977. godine u avionskoj nesreći, bio je predsednik Saveznog izvršnog veća (vlade) SFRJ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.