Neophodni bolji odnosi sa Arapskom ligom

Izvor: RTS, 02.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodni bolji odnosi sa Arapskom ligom

Predsednik Srbije razgovarao sa generalnim sekretarom Arapske lige Amrom Musom o neophodnosti poboljšanja međusobnih odnosa. Značajan uticaj arapskih zemalja kada je u pitanju politika i odbrana integriteta Srbije na Kosovu, istakao Boris Tadić.

Drugog dana boravka u Egiptu, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da njegova poseta ima izuzetan značaj, zbog uticaja koji arapske zemlje imaju na odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Islamske konferencije i Afričke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unije.

"Taj uticaj ima poseban strateški značaj i kada je u pitanju naša politika i odbrana integriteta Srbije na Kosovu", ocenio je Tadić.

Predsednik Srbije razgovarao je sa generalnim sekretarom Arapske lige, Amrom Musom o neophodnosti poboljšanja odnosa Srbije sa zemljama Lige.

"Verovatno ću u narednom periodu dobiti priliku da na generalnoj sesiji Arapske lige objasnim poziciju Srbije, što se tiče politike u Jugoistočnoj Evropi i kada je Kosovo na dnevnom redu", izjavio je Tadić.

Predsednik Srbije razgovarao je juče u Kairu s predsednikom Egipta Hosnijem Mubarakom i premijerom Ahmedom Nazifom.

Tadić je dobio uveravanja egipatskog predsednika da će njegova zemlja ostati pri stavu da ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić danas u Egiptu sa generalnim sekretarom Arapske lige

Izvor: Blic, 02.Apr.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić nastavlja danas posetu Egiptu, gde će razgovarati s generalnim sekretarom Arapske lige Amr Musom.....Kako je najavljeno, predsednik Srbije će danas učestvovati i na poslovnom forumu...Tadić se juče sastao sa egipatskim predsednikom Hosnijem Mubarakom. Posle razgovora,...

Nastavak na Blic...

Predsednik Tadić završava posetu Egiptu

Izvor: Kurir, 03.Apr.2009, 06:37

KAIRO, 2. aprila ( Tanjug) - Predsednik Srbije Boris Tadić završava danas posetu Egiptu sastankom s generalnim sekretarom Arapske lige Amr Musom. Predsednik Tadić dobio je juče u Kairu uveravanja egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da će njegova zemlja ostati pri stavu da ne priznaje nezavisnost...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.