Neophodna je međunarodna istraga o tom užasnom ubistvu

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neophodna je međunarodna istraga o tom užasnom ubistvu"

Komesarka za ljudska prava UN Mišel Bašele izjavila je da je neophodna međunarodna istraga o "užasnom" ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija.

"Pozivamo na međunarodnu istragu. Pomenuli smo generalnom sekretaru UN da smatramo da je ona neophodna, krivična istraga, međunarodna istraga", izjavila je Bašele na konferenciji povodom 70. godišnjice usvajanja Međunarodne deklaracije o ljduskim pravima, prenosi AP.

Ona je istakla da njen odsek nema prava da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovodi krivičnu istragu.

"Zaista verujem da je ona neophodna u smislu utvrđivanja šta se zapravo dogodilo i ko je odgovoran za to užasno ubistvo", poručila je Bašele.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Za sada je uhapšeno 18 Saudijaca dovedenih u vezu sa ubistvom, a telo novinara još uvek nije pronađeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STEŽE SE OBRUČ: Kreće međunarodna istraga o ubistvu Kašogija

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 07:49

Komesarka za ljudska prava Ujedinjenih nacija Mišel Bašele izjavila je da je neophodna međunarodna istraga o "užasnom" ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija...- Pozivamo na međunarodnu istragu. Pomenuli smo generalnom sekretaru UN da smatramo da je ona neophodna, krivična istraga, međunarodna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.