Neobična udruženja u Srbiji (5): Zelenokosi jedu zelenu hranu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2017, 04:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobična udruženja u Srbiji (5): Zelenokosi jedu zelenu hranu

U svetu postoji ogroman broj neobičnih udruženja za koja nikada ne bismo pomislili da postoje. U američkom gradu Memfis postoji Udruženje preliva i sosova za salate. Kako kažu, okupljaju sve one koji uživaju u dobrim prelivima, razmenjuju iskustva, osmišljavaju dobre recepte.

U Njujorku je registrovano Udruženje ljubitelja brade. Svake godine organizuje se takmičenje za najlepšu bradu, kao i za najdužu bradu. Svi oni koji imaju bradu ili je prosto vole mogu da se učlane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a organizuje se i tradicionalno brijanje u humanitarne svrhe za pomoć deci oboleloj od raka. U nekoliko gradova SAD postoji Društvo ljubitelja zelene boje.

Ovo društvo broji više od 5.000 članova. Njihove su kancelarije zelene, stolovi i stolice takođe, članovi koriste zelenu šminku, farbaju kosu u zeleno, nose zelenu odeću, a neki idu toliko daleko da jedu isključivo zelenu hranu. Ljubitelji trave okupljaju se u udruženju u Luizijani, a sve sastanke i događaje organizuju baš na travi.

I Čikago nije odoleo neobičnim interesovanjima, pa tako imamo Udruženje ljubitelja staklenih flaša. Oni su razvili čitavu umetnost od boca, a jednom godišnje organizuju dobrotvornu aukciju na kojoj je najlepše oslikana flaša prodata za neverovatnih 1.300.000 dolara, što je otišlo u fond za lečenje dece obolele od autizma.

Čitavo jedno društvo, takođe u Čikagu, posvećeno je ljubiteljima bubamara. Svi oni koji vole ove simpatične životinjice i imaju deset dolara mogu dobiti člansku kartu, na kojoj se naravno nalazi motiv bubamare. Ovo neobično udruženje organizuje proslave u čast bubamara, smatrajući ih svetim životinjama.

U Rumuniji, postojbini najčuvenijeg svetskog vampira Drakule, veštice imaju svoje udruženje, sindikat i TV kanal. Od 1. januara 2015. godine u ovoj državi je stupio na snagu novi Zakon o radu u kojem se uveo i porez na veštice. Zbog toga su neke od njih zapretile da će baciti uroke na članove vlade.

U Rumuniji je već vekovima rašireno sujeverje, izveštavao je pre šest godina Bi-Bi-Si. Iako je profesija veštica danas u ovoj zemlji praktično zvanično priznata, to je izazvalo duboke podele u društvu. Reporter nemačkog magazina "Bild" je svojevremeno, tragajući za belim i crnim vešticama u Temišvaru, naišao na tarot karte, crne mačke, kristalne kugle, rasturene kosti skeleta raznih životinja...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.