Nenadu Vasiliću nagrada Vojin Mališa Draškoci

Izvor: Megafon.co, 19.Avg.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenadu Vasiliću nagrada Vojin Mališa Draškoci

Niški džez kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić nastupiće sa svojim triom 26. avgusta u Tašmajdanskom parku u okviru festivala Todo Mundo, kada će mu World Music asocijacija Srbije uručiti nagradu Vojin Mališa Draškoci.
„Velika mi je čast zato što sama nagrada nosi ime velikog kontrabasiste koji se zalagao za našu muziku i uopšte za širenje naše kulture na našim prostorima, a ne širenje tuđe kulture na našim prostorima. Utoliko mi je ta nagrada još draža >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << i odsviraću u njegovu čast jednu pesmu koju je on vrlo često i rado svirao, koja se zove Cigančica i odsviraću je najverovatnije kao solo bas“, kaže Vasilić za Megafon.
Više o Nenadu Vasiliću, jednom od najpoznatijih srpskih džez muzičara, možete saznati ovde, a ovde možete pogledati video intervju sa njim.
Detaljnije o nagradi na portalu kultURA!

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Nenad Vasilic Trio Feat Bojan Z  Jarrod Cagwin – Elevena
 

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.