Nemcima čestitao i Putin: Ujedinjenje veliki događaj

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcima čestitao i Putin: Ujedinjenje veliki događaj

Moskva -- Ujedinjenje Nemačke je veliki istorijski događaj koji je obeležio kraj Hladnog rata u Evropi i pokrenuo novi nivo u odnosima Rusije i Nemačke, izjavio Putin.

Ruski predsednik je to napisao u čestitki nemačkom predsedniku i kancelarki Frank Valter Štajnmajeru i Angeli Merkel, a povodom nacionalnog praznika te zemlje, prenosi Tass.

Putin je istovremeno izrazio uverenje da je u današnjoj teškoj međunarodnoj situaciji od izuzetne važnosti da se sačuva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potencijal rusko-nemačke saradnje i razviju obostrano korisne ekonomske veze i dijalog o glavnim problemima u svetu.

U Nemačkoj se 3. oktobar obeležava kao Dan ujedinjenja, dan kada su se ujedinile Istočna i Zapadna Nemačka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin čestitao Nemačkoj Dan Ujedinjenja

Izvor: Blic, 03.Okt.2018

Ujedinjenje Nemačke je veliki istorijski događaj koji je obeležio kraj Hladnog rata u Evropi i pokrenuo novi nivo u odnosima Rusije i Nemačke, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.