Nemački Turčin u neseseru krio 360.000 evra

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemački" Turčin u neseseru krio 360.000 evra

Beograd -- Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili 360.000 neprijavljenih evra u neseseru jednog putnika.

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven u sredu, kada je iz jedne od osam ulaznih kolona, zahvaljujući analizi rizika izdvojen ''citroen'' nemačkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao nemački državljanin, turskog porekla.

Mada je 60-godišnji vozač tvrdio da nema ništa da prijavi, carinici su detaljano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregledali vozilo.

Tom prilikom je u rancu, koji se nalazio na prednjem sedištu pored vozača, pronađeno 360.000 evra sakrivenih u neseseru za ličnu higijenu. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra dok je ostatak privremeno zadržan.

Od početka godine samo na ovom graničnom prelazu zaplenjeno je više od milion i po neprijavljenih evra, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.