Nemačka vojska kupila oružje koje ne može da se koristi?! Greška koja će skupo da košta Bundesver

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka vojska kupila oružje koje ne može da se koristi?! Greška koja će skupo da košta Bundesver

Izvor iz nemačke vojske otkrio je da novi model automatske puške G36 nije ispunio standarde nemačke vojske

Prvi testovi su pokazali da najnovija serija puške G36 nije ispunio standarde nemačkih oružanih snaga “Bundesvera” prenosi novinska agencija Di velt (Die Welt).

TRAGEDIJA U NEMAČKOJ! Avion se SRUŠIO NA LJUDE, najmanje troje mrtvih - a među njima i DETE! (FOTO)

Nemačka vojska planira da kupi 120.000 novih automatskih pušaka, a za to je izdvojeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko 290 miliona dolara.

Kako prenosi Di Velt, trenutni model je kritikovan zbog nepreciznosti u ekstremnim vremenskim uslovima, a velika mana je i preveliko zagrevanje oružja prilikom pucanja.

Kada ruska i mongolska vojska udruže snage: Paljba po "teroristima" u Burjatiju (VIDEO)

Nemačla vojska krivicu prebacuje na industrijskog giganta proizvodnje naoružanja “Hekler i Koh” (nem. Heckler & Koch) koja je i proizvela seriju G36.

Nemački mediji su ranije preneli da država planira da izdvoji više od 450 miliona evra na modernizaciju vojske za 2018. godinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.