Nemačka upozorila građane: Ne idite tamo

Izvor: B92, 03.Sep.2020, 07:19

Nemačka upozorila građane: Ne idite tamo

Berlin -- Nemački institut za zarazne bolesti Robert Koh je na novu listu epidemiološki rizičnih područja dodala i Zadarsku županiju.

Nemačka je upozorila svoje građane da zbog povećanja broja slučajeva covida-19 ne putuju u taj deo Hrvatske.

Na listi su već popularna turistička odredišta, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija.

Oni koji se vraćaju iz rizičnih područja rizičnim moraju da se testiraju na korona virus i da ostanu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja, ali sugeriše putnicima da preispitaju svoje planove i omogućava im da otkažu putovanja bez dodatnih troškova, navodi Index.

Nemačka za područja visokog rizika proglašava zemlje ili regije gde je za sedam dana zabeleženo 50 ili više slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika.

Hrvatsku su dosad na crvenu listu stavile i Austrija, Velika Britanija, Slovenija i Kipar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka stavila i Zadarsku županiju na crvenu listu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2020

Nemački institut za zarazne bolesti "Robert Koh" je na novu listu epidemiološki rizičnih područja dodao i Zadarsku županiju i upozorio svoje građane da zbog povećanja broja slučajeva kovida-19 ne putuju u taj deo Hrvatske...Na listi su već popularna turistička odredišta, Šibensko-kninska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.