Nemačka traži od Lukašenka da oslobodi zatvorene demonstrante i novinare

Izvor: B92, 11.Avg.2020, 15:21

Nemačka traži od Lukašenka da oslobodi zatvorene demonstrante i novinare

Moskva -- Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas zatražio je od Belorusije da hitno oslobodi uhapšene demonstrante i novinare.

Mas je rekao da su oni mirno protestovali koristeći "svoja demokratska prava".

"Podsetiću vas da je EU ukinula sankcije Belorusiji jer se obavezala da će osloboditi političke zatvorenike. Ipak nastavićemo da pomno pratimo situaciju", rekao je on i dodao da će EU razmotriti da li da odluka o ukidanju sankcija ostane na snazi ili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se opet razmotri, prenosi Tas s.

Diplomatski izvor rekao je agenciji da će se u Briselu 27. i 28. avgusta održati neformalan sastanak ministara spoljnih poslova EU i da će se tada razgovarati i o odgooru EU na dešavanja u Belorusiji nakon predsedničkih izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.