Nemačka podržava ulazak Hrvatske u Šengen, jačaju se veze

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka podržava ulazak Hrvatske u Šengen, jačaju se veze

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala je danas ulazak Hrvatske u Šengensku zonu.

"Mislim da se krećemo u dobrom smeru i Nemačka vrlo pozitivno gleda na hrvatsku želju za ulazak u Šengenski prostor", rekla je Merkel na konferenciji za novinare s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Merkel i Plenković su najavili da će Nemačka i Hrvatska u narednim meseci potpisati akcioni plan za jačanje političkih, privrednih i kulturnih veza, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Hina.

"Akcioni plan je u pripremnoj fazi i sada radimo na detaljima", rekla je Merkel.

Plenković je dodao da će se plan potpisati u sledećih nekoliko meseci na nivou ministara spoljnih poslova.

"Želimo da iskoristimo dobre odnose naše dve zemelje da bi im na političkom, privrednom i kulturnom planu dali novu strukturu", rekao je on.

Plenković će danas u okviru dvodnevne posete Nemačkoj razgovorati s ministrom privrede Peterom Altmajerom.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska sve bliža Šengenskoj zoni

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel konstatovala je danas u Berlinu napredak hrvatske policije tokom migrantske krize, što bi, kako je rekla, moglo biti od značaja za ulazak te zemlje u Šensgensku zonu...Merkelova je to rekla na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa hrvatskim premijerom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.