Nemačka: Stranke vladajuće koalicije postigle sporazum o migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Stranke vladajuće koalicije postigle sporazum o migrantima

Stranke u nemačkoj vladajućoj koaliciji postigle su sporazum u sporu zbog pritiska bavarskih konzervativaca da se neki migranti vrate sa nemačko-austrijske granice, rekao je večeras neimenovani izvor u koaliciji.

Detalji tog dogovora nisu saopšteni, prenela je agencija Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i lider konzervativne grupe u parlamentu Folker Kojder napustili su zgradu parlamenta nešto pre 21 sat, navela je britanska agencija.

Merkelova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pre tri dana uspela da na kriznom sastanku sa bavarskom Hrišćansko-socijalnom unijom (CSU) posle "teške borbe" postigne kompromis o migraciji koji predviđa uspostavljanje tranzitnih centara na granici Nemačke sa Austrijom.

Kako je pojasnila, iz tih centara će migranti biti vraćeni u zemlje u kojima su prethodno registrovani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.