Nema znakova kraja: Na milost i nemilost vulkana

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 14:18

Nema znakova kraja: "Na milost i nemilost vulkana"

Nema znakova da se erupcija vulkana na španskom ostrvu La Palma bliži kraju, četiri nedelje nakon početka, saopštili su danas zvaničnici.

Vulkan je do sada uništio više od 1.800 zgrada, a hitne evakuacije su pomogle da se izbegnu žrtve na ostrvu na kome živi 85.000 ljudi, piše AP.

Predsednik Kanarskih ostrva Anhel Viktor Tores rekao je da naučnici koji su pratili erupciju koja je počela 19. septembra nisu videli nikakve naznake da se erupcija smanjuje, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reke lave nastavljaju da se slivaju prema moru.

"Mi zavisimo od milosti i nemilosti vulkana. On je jedini koji može odlučiti kada će se ovo završiti", rekao je Tores novinarima.

Avio-kompanije su tokom subote i nedelje otkazale letove sa ostrva zbog pepela koji je visok nekoliko kilometara.

Najnoviji satelitski snimci pokazali su da je ispoljena stena zauzela 754 hektara većinom seoskog i poljoprivrednog zemljišta.

Skoro 60 kilometara puteva je takodje uništeno, a vlada je obećala milione evra za pomoć u obnovi oštećene infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERUPCIJI SE NE NAZIRE KRAJ Lava nastavlja da pustoši La Palmu: Uništeno skoro 2.000 zgrada (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Okt.2021

Erupciji vulkana, koja je izazvala haos na španskom ostrvu La Palma i počela pre oko mesec dana, ne vidi se kraj, rekao je danas predsednik Kanarskih ostrva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.