Nema dokaza da su izraelski vojnici ubili palestinskog invalida

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema dokaza da su izraelski vojnici ubili palestinskog invalida"

Jerusalim -- Izraelska vojska je zatvorila krivičnu istragu o smrti Palestinca invalida pogođenog tokom demonstracija duž granice pojasa Gaze i Izraela.

Navedeno je da nisu nađeni dokazi da su vojnici ispalili fatalni metak.

Vojska je danas rekla da je pucano u pravcu "donjih delova (tela) glavnih podstrekača" u odgovoru na "nasilne nerede".

Dvadesetdevetogodišnji Ibrahim Abu Traja koga su Palestinci slavili kao simbol heroizma preminuo je nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga je metak pogodio u glavu, sudeći po palestinskoj zdravstvenoj dokumentaciji, do koje je došao AP.

Dogodilo se to za vreme protesta protiv odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna sporni Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Očevici su rekli da sa palestinske strane nije bilo pucnjave.

Organizacije za ljudska prava već dugo kritikuju izraelske vojne istrage, tvrdeći da su smišljene da zataškaju zloupotrebu od vojnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.