SRAMOTA! Nekim ljudima ništa nije sveto: Skupljali sredstva za lečenje preminulog deteta

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA! Nekim ljudima ništa nije sveto: Skupljali sredstva za lečenje preminulog deteta

"Vidim prepoznatljivi logo Instituta. Na kraju piše EXITUS LETALIS (smrtni ishod), obelodanila je Stajević

 Drastičan primer zloupotrebe humanitarnih akcija za lečenje u inostranstvu zabeležen je ovih dana u Beogradu, a prikupljan je novac za "lečenje" deteta preminulog još 2014. godine.

Jesen se još ne nazire, a tek nas čeka vreme kakvom se nismo nadali: REKORDNE TEMPERATURE do kraja oktobra!

Kad su pozvonili na vrata, lažni humanitarci nisu znali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su pred stanom profesorke Mile Stajević, dečjeg hirurga u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

- Došla mi je na vrata žena iz humanitarne organizacije XYZ koja skuplja pare za lečenje bolesne dece i njihovo slanje u inostranstvo - priča profesorka Stajević .

Kada je zatražila da vidi otpusnu listu, žena joj je dala. .

NAMERNO SU OSTAVLJALI PACIJENTE DA UMRU ZBOG 300 EVRA: Doktor Borko otkrio ZAVERU IZMEĐU LEKARA I POGREBNIKA!

- Da sada pošaljem dopis humanitarnim organizacijama da nam samo na mom odeljenju treba kao hleb pet špric pumpi koje koštaju po 1.000 evra svaka, rekli bi da tražim svoju korist u nabavkama. Preko RFZO je poslato 800 dece na lečenje i analize prošle godine, a to svi negiraju. Ne branim državu ali u tim komisijama sedimo mi koji smo najstručniji u svojim oblastima - napisala je na društvenoj mreži profesorka Stajević revoltirana mahinacijama u prikupljanju pomoći za lečenje u inostranstvu.

Lekari koji učestvuju u radu Budzetskog fonda za lečenje u inostranstvu u utorak su upozorili da pojedinci, laici za medicinu, pokušavaju da ispolitizuju ovu oblast, a doktori koji leče te pacijente ukazuju na još jedan problem - da se novac za lečenje u stranim klinikama i kad je sve "finansijski čisto", na žalost pacijenata i porodica, često prikuplja uzaludno.

Samo zbog nade roditelja, koja je svakako, razumljiva ali i medicinski neutemeljena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.