Nekada najnapetije mesto na svetu, sada podijum za igru VIDEO

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 12:06

Nekada najnapetije mesto na svetu, sada podijum za igru VIDEO

Na izraelsko-egipatskoj granici, mestu na kom su se vodile borbe, sada vlada opuštenija atmosfera. Vojnici na granici iskoristili su to za ples.

Sinaj je dugo poprište sukoba i pogibije i izraelskih i egipatskih graničara. Nekada je to bila popularna destinacija za Izraelce, ali je od pada egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka 2011. posle 30 godina vladavine, tamo nesigurna situacija.

Iz Izraela su tvrdili da su se tamo ubacili operativci Al Kaide. U više navrata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izrael je pozivao građane da napuste to područje.

Video-snimak koji je objavljen na Tviteru sada pokazuje mnogo opušteniju atmosferu. Žene koje služe vojsku nai granici između Izraela i Egipta zabavljaju se i plešu uz muziku.

Inače, u Izraelu je obavezan vojni rok za žene, što je povećalo i broj žena na graničnim prelazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.