Nekada OPASAN MOMAK, a sada SOCIJALNI SLUČAJ: Bivši telohranitelj Bin Ladena prima pomoć od države

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekada OPASAN MOMAK, a sada SOCIJALNI SLUČAJ: Bivši telohranitelj Bin Ladena prima pomoć od države

Tunižanin od 1997. godine živi u Nemačkoj

Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć, zato što je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački mediji.

Pročitajte i: 

Navodi se da je stranka Alternativa za Nemačku (AfD) podnela upit o njemu pokrajinskoj vladi Severne Rajne-Vestfalije, koja je saopšila da Sami A. mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prima više od 1.000 evra državne pomoći, a na to treba pridodati i oko 150 evra po detetu i druge oblike pomoći, prenosi Hina.

Tunižanin Sami A. od 1997. godine živi u Nemačkoj i važi za opasnu osobu koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno mora da se javlja policiji.

Navodi se da je 2012. nemački sud odlučio da Sami A. ne može biti proteran u Tunis, jer mu tamo preti mučenje i nehumano postupanje.

Sami A. je u Nemačku stigao na studije, ali je od 1999. nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Avganistanu, gde je napredovao do pozicije jednog od telohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.

Navodi se da gradske vlasti u Bohumu u nekoliko navrata pokušale da ukinu boravišnu dozvolu Samiju A, ali je svaki put odluka morala da bude povučena zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvero dece.

- Nemački zakon o azilu ovde se zloupotrebljava do maksimuma: mi moramo novcem od poreza da finansiramo jednog teroristu zato jer ne smemo da ga proteramo - rekao je demohrišćanski političar Ekhart Reberg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.