Izvor: RTS, 21.Okt.2021, 09:37

Nedeljko Todorović otkriva kakvo nas vreme čeka do kraja oktobra

Još danas će vreme biti lepo, sa temperaturama do 24 stepena. Od petka promena.
Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će sutra doći do promene vremena, pada temperatura i naoblačenja.

"U Beogradu će biti kiše sutra posle podne i uveče do subote ujutru na području Srbije, od sutra ujutru i do kraja dana doći će do juga zemlje", napominje meteorolog za RTS.
Hladnoća će se osetiti u subotu i nedelju, kada će temperature biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 10 do 12 stepeni niže od današnjih maksimalnih temperatura.
"U većem delu naredne sedmice biće sveže, temperature od 12 do 15/16 stepeni. Početkom naredne sedmice biće košave. Poslednja tri dana oktobra toplije, sunčanije i maksimalne vrednost oko 20 stepeni", napomenuo je Todorović.
Najviša temperatura u oktobru ikada zabeležena je 35 stepeni, podseća meteorolog.
Dodaje da je na današnji dan pre dve godine bilo čak 27,7 stepeni.
Najtopliji poslednji dan oktobra bio je pre skoro 100 godina, kada je 1926. izmereno 30 stepeni.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TMURNO, HLADNO I KIŠOVITO JUTRO U SRBIJI: Za vikend nas čeka pravo zahlađenje, evo kakvo će biti vreme do kraja meseca

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 06:42

U Beogradu oblačno i hladnije s kišom, uz slab i umeren severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 13, najviša dnevna oko 16 stepeni...U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, na severu i zapadu hladnije, mestimično s kišom, a posle podne kiša se ponegde očekuje i u centralnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.