Nećemo ukinuti takse, one su deo budućih mera protiv Beograda

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo ukinuti takse, one su deo budućih mera protiv Beograda"

Priština -- Kandidat DSK za premijera Vljosa Osmani rekla je da ta stranka neće ukidati taksu od 100 odsto na robu iz Srbije i da će zahtevati da se Beograd vrati dijalogu.

Osmanijeva je, u predizbornoj kampanji, rekla da su i pre izbora ona i poslanik Korab Sejdiju predložili uspostavljanje punog reciprociteta sa Beogradom, što bi bilo prihvatljivo i za međunarodnu zajednicu, prenosi Kosovo onlajn.

"Nedelju dana pre poreza tražili smo od Skupštine da nametne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpuni reciprocitet, meru u potpunosti u skladu sa međunarodnim sankcijama", rekla je ona.

Kako je dodala, taksa neće biti ukinuta, već će biti deo drugih mera koje će biti preduzete protiv Beograda.

"Zahtevaćemo od Srbije da se vrati dijalogu i da razgovaraju sa nama o ovim pitanjima. Razgovaraćemo i o trgovini, slobodnom kretanju, priznavanju dokumenata, jer Srbija ne priznaje naše carinske pečate, ni medicinske ni bezbednosne potvrde", rekla je Vljora Osmani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nećemo ukinuti takse, preduzećemo i DRUGE MERE": Kandidatkinja DSK za premijera Kosova već preti

Izvor: Blic, 12.Sep.2019

Kandidat DSK za predsednika nove kosovske vlade Vjosa Osmani rekla je da ta stranka neće ukidati taksu od 100 odsto na robu iz Srbije i da će zahtevati da se Beograd vrati dijalogu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.