Sukobi sa policijom na ulicama: Nećemo aplauz, hoćemo veće plate VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 18:33

Sukobi sa policijom na ulicama: Nećemo aplauz, hoćemo veće plate VIDEO/FOTO

Pariz -- Nekoliko hiljada lekara, medicinskih sestara i negovatelja okupilo se u više gradova Francuske zahtevajući veće plate, kako je obećao predsednik Emanuel Makron.

Na poziv desetak sindikata predviđeno je 220 protestnih skupova tokom dana.

Francuski zdravstveni radnici marširaju zbog boljih plata ulicama Pariza, a neredi i nasilje između demonstranata i policije je eskaliralo, pa je ispaljen suzavac, javlja Raša tudej.

Iako ih je Makron nazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "herojima u belim mantilima" na početku epidemije, zdravstveni radnici su se okupili danas da zatraže više od aplauza.

Zahtevaju povećanje plate i da se ne smanjuje broj bolničkih kreveta, a jedan sindikat zdravstvenih radnika rekao je da "vladini umirujući govori, čokoladne medalje i obećanja za hipotetičke bonuse neće biti dovoljni".

U Parizu se, prema procenama, nekoliko hiljada demonstranata kreće ka Ministarstvu zdravlja.

Na drugim mestima u gradu izbili su sukobi između onih koji protestuju zbog rasnih razloga i policije, koja pokušava da održi red.

Zanimljivo je da su se ti demonstranti sudarili sa zdravstvenim radnicima, pa je na ulicama više protesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.