Izvor: RTS, 23.Okt.2021, 16:34

Nebojša Stefanović: Dijana Hrkalović je bila moj izbor, ali ne da bi kršila zakon

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je Dijana Hrkalović na njegov predlog izabrana na mesto državnog sekretara MUP-a, ali da ”ni njoj, ni bilo kome drugom, nisam dao mandat niti nalog da krši zakon”. ”Spreman da budem poligrafski testiran pred nadležnim državnim organima”, naveo je Stefanović.
"Dijana Hrkalović je na moj predlog izabrana za državnog sekretara MUP-a, što je potpuno jasno i što sam više puta javno i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao. Kao što sam predlagao i postavljenja drugih funkcionera Ministarstva koje sam vodio, a koje je ministar ovlašćen zakonom da predlaže", navodi se u izjavi Nebojše Stefanovića objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

"Ni njoj, ni bilo kome drugom, nisam dao mandat niti nalog da krši zakon, a pogotovo ne da čini nešto što bi ugrozilo predsednika Vučića. I za to sam spreman da budem poligrafski testiran pred nadležnim državnim organima u svakom trenutku. Dovoljno je da mi upute poziv", navodi Stefanović.
Ministar odbrane je rekao da je u poslednje vreme optuživan da je "špijun SAD", da je Njpodmetao Koluviji da optuži Andreja Vučića da je vlasnik Koluvijine farme droge", navodeći da je "prvi izašao sa proverenom informacijom, kao i policajci koji su radili na ovom slučaju, da ni Andrej ni Aleksandar Vučić nemaju bilo kakve veze sa Koluvijom, niti sa Jovanjicom".
"Jasno sam ponudio da odmah budem ispitan o ovom slučaju i da se poligrafski testiram, ali nikakav poziv od tužioca nisam dobio", naveo je ministar odbrane.
Dijana Hrkalović je u pritvoru jer se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje Tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatim kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije i pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nebojša Stefanović: Dijana Hrkalović je bila moj izbor, ali ne da bi kršila zakon

Izvor: Blic, 23.Okt.2021

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je Dijana Hrkalović na njegov predlog izabrana na mesto državnog sekretara MUP-a, ali da "ni njoj, ni bilo kome drugom, nisam dao mandat niti nalog da krši zakon".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.