Ne preti nam novi Hladni rat Rusiju ne brine povlačenje SAD iz sporazuma o kontroli NUKLEARNOG ORUŽJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne preti nam novi Hladni rat" Rusiju ne brine povlačenje SAD iz sporazuma o kontroli NUKLEARNOG ORUŽJA

Potpuno povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) ne najavljuje početak novog Hladnog rata, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Ne mislim da govorimo o razvoju događaja Hladnog rata. Novo doba je počelo - rekao je Lavrov.

Rusija je u subotu, 2. februara, suspendovala poštovanje odredbi sporazum o kontroli nuklearnog oružja iz vremena Hladnog rata, pošto su SAD saopštile da se povlače iz tog sporazuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << optuživši Moskvu za njegovo kršenje.

Vašington je saopštio da će se u potpunost povući iz sporazuma, postignutog 1987. godine s tadašnjim Sovjetskim Savezom, za šest meseci, ako Moskva ne prekine s navodnim kršenjem sporazuma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.