Ne možete se sakriti, BEŽITE Floridi preti TOTALNO UNIŠTENJE, monstruozna oluja sve bliža (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne možete se sakriti, BEŽITE" Floridi preti TOTALNO UNIŠTENJE, monstruozna oluja sve bliža (VIDEO)

Sprema se evakuacija 375.000 ljudi

Uragan Majkl koji se kreće ka obalama američke jugoistočne države Floride ojačao je u kategoriju četiri, javio je jutros američki Nacionalni centar za uragane.

Taj centar je uragan Majkl označio kao "izuzetno opasan".

BREAKING: Hurricane Michael is now "an extremely dangerous category 4 hurricane," NHC reports https://t.co/EnbOpyhmvc pic.twitter.com/vOuSI5ma4m

— NBC News (@NBCNews) October 10, 2018 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Uragan je praćen naletima vetra od 210 kilometara na sat i treba danas da stigne do američke obale kod Floride, prenosi agencija Frans pres.

Oluja je vrlo brzo prerasla iz tropske depresije u uragan opasne jačine. Očekuje se da će kad stigne do Floride biti jedan od najtežih uragana koji je zabeležen u toj oblasti, s opasnim plimnim talasima koji mogu da dostignu do četiri metra.

Kako prenosi AP zvaničnici Floride javili su da je oko 375.000 ljudi duž obala Meksičkog zaliva ili dobilo naređenja da se evakuiše ili im je preporučeno da se evakuišu. Ipak se strahuje da neki nisu poslušali pozive da se sklone od ove oluje koja se brzo kreće preko toplih voda Meksičkog zaliva.

Guverner Floride Rik Skot rekao je da bi Majkl, "monstruozna oluja", mogao da donese "totalno uništenje". "Ne možete se sakriti od poplava. Bežite, evakuacija je naređena", istakao je guverner. Zabrinuti meteorolozi kažu da uragan ima potencijal da postane jedan od najtežih oluja u istoriji tog dela Floride. 

Šerif okruga Frenklin koji se nalazi blizu ugrožene obale, A.J. Smit rekao je da su njegovi pomoćnici išli od vrata do vrata u nekim mestima da pozivaju ljude da se evakuišu.

Uragan Majkl bi mogao da donese oko 30 centimetara kiše u nekim mestima duž obale Floride pre nego što se vrati nazad na more tokom narednih nekoliko dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.