Ne može da kaže, ali Tara samo želi ono što i njeni vršnjaci: Pomozimo joj da to i dobije

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne može da kaže, ali Tara samo želi ono što i njeni vršnjaci: Pomozimo joj da to i dobije

Nakon normalne trudnoće težak porođaj ostavio je neizbrisive posledice na malu Taru i celu porodicu Popović. U četvrtom mesecu ustanovljena je dijagnoza – cerebralna paraliza. Tada počinje svakodnevna borba.

Danas je Tara odlična učenica drugog razreda osnovne škole "Ivan Petrović“ – nasmejana, druželjubiva, istrajna.

"Ona je svesna svog problema i već smo upozoreni na to. Sad pričam sa psiholozima i nastavnicima, ona je tu negde svesna i veoma je osetljiva“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže njena mama Stojanka.

Ne kaže, ali svesno pokazuje da želi isto što i njeni vršnjaci. Iako to nažalost neće biti moguće uz pomoć mogla bi dosta. Pomoć koju porodica Popović i njima slične dobijaju nije dovoljna, a nažalost sve je u finansijama.

"Ne možemo da joj pružimo logopeda, terapeut dolazi tri puta nedeljno, ranije je dolazio svaki dan. Želeli bismo mnogo toga. To su neke stvari koje nam zaista trebaju“, kaže njena mama.

Popović Tara

Banca Intesa

Broj dinarskog računa: 160-5810200031008-27

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.