BG: Peripetije oko grejanja, đaci ne idu u školu VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Peripetije oko grejanja, đaci ne idu u školu VIDEO

U 21. veku đaci OŠ "Stefan Nemanja" u Beogradu ne idu u školu jer u njoj nema grejanja.

Otvorena kapija, ali kroz nju nema ko da prođe. Osnovci već dva dana ne idu u školu, a ako u nju i uđu, mogu samo ovako - kao da su pošli na sankanje.

Radijatori hladni. Silazimo do ložionice. Škola se do skoro grejala na ugalj, sada je prešla na ekološki model, ali izgleda da im ne ide. Majstori svoj bes kale na direktoru.

“Dole polomljene stepenice, izlomićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se, pod hitno da se dovede u red. Sve ću u knjigu da napišem, a sledeći put njih zovem!”, kaže.majstor.

Razgovaramo sa direktorom škole koja u najelitnijem delu Beograda sada nema grejanje

Kako smo došli dovde?

(odmahuje rukom)

Savet roditelja odlučio - deca se neće mrznuti, pa ove nedelje nema nastave, pronašli su i alternativu

“U međuvremenu ja sam otišao u vojnu gimnaziju i oni imaju kapaciteta. Što se tiće grejanja, ono funkcioniše, ali ideja je da pustimo da probamo sledeće nedelje, pa da se onda vratimo", kaže Sava Jerkov, direktor škole.

Problem sa grejanjem škola “Stefan Nemanja” ima deceniju.

Da bi uskoro mogao da se reši dokazuje ovaj dokument koji je tek potpisao gradonačelnik.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.