Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2021, 19:34

Ne demantuju, ali traže novac: „Slapp tužbe“ pretnja opstanku nezavisnih medija

Pritisci, omalovažavanje novinara i laži o njima kako bi bili diskreditovani - nisu novina. Ali, ono što sada ozbiljno preti da potpuno ugasi nezavisne informativne portale u unutrašnjosti jesu takozvane "slapp-tužbe", kojima male redakcije bivaju zatrpavane milionske odštetnim zahtevima. Na to su u Nišu javnosti probali da skrenuli pažnju predstavnici portala i agencija koji se trude da izveštavaju slobodno. Kažu da su od početka godine njihove redakcije izložene novim oblicima finansijskog iznurivanja, opasnijim nego devedesetih godina.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ne demantuju, ali traže novac: „Slapp tužbe“ pretnja opstanku nezavisnih medija

Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2021

NIŠ-LESKOVACPritisci, omalovažavanje novinara i laži o njima kako bi bili diskreditovani – nisu novina. Ali, ono što sada ozbiljno preti da potpuno ugasi nezavisne informativne portale u unutrašnjosti jesu takozvane “slapp-tužbe”, kojima male redakcije bivaju zatrpavane milionske odštetnim...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.