Ne boj se, mali anđele, to ti rastu krila! Mario na ŠESTI ROĐENDAN živi svoje poslednje sate (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne boj se, mali anđele, to ti rastu krila! Mario na ŠESTI ROĐENDAN živi svoje poslednje sate (FOTO)

Dečak praktično od rođenja u bolnici

Mario Čeh upravo danas slavi svoj šesti rođendan.

Ali, njegov rođendan nije isti kao kod većine njegovih vršnjaka.

Mario je, naime, praktično od rođenja u bolnici u kojoj i danas provodi svoj rođendan.

Maleni Mario Čeh rođen je pre šest godina u bolnici Sveti Duh kao zdrava beba.

Tri dana nakon porođaja Mario je otpušten kući kao zdrava beba da bi se nakon mesec dana našao u kardiorespiratornom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odeljenju iz neutvrđenih razloga. Reanimiran je u više navrata pa su mu nakon seljenja iz bolnice u bolnicu dijagnostifikovali bronhitis i atipičnu virusnu upalu pluća.

Tokom višemesečnog boravka u bolnici Mariju se stanje konstantno pogoršavalo - zbog VSD srčane mane koju su prevideli, disanje mu je bilo otežano do te mjere da je više meseci proveo na respiratoru i oscilatoru.

Tokom boravka u bolnici Mariju su istovremeno otkazali jetra i bubrezi zbog čega je tri dana proveo na dijalizi, a sve vreme boravka u toj bolnici bio je uspavan, konstantno pod jakim sedativima.

Na pregledu u bolnici Rebro KBC-a Zagreb otkriven mu je VSD na srcu, zbog čega je prošao operaciju podvezivanja plućne aorte te potom i operaciju zatvaranja VSD-a na srcu.

Mario je ostao stopostotni invalid, zavisan o tuđoj pomoći.

Mariova mama Kristina na Fejsbuku objavljuje detalje o borbi za život njenog sina.

Danas je objavila kako je Mario još par dana u bolnici nakon čega će biti pušten da kraj dočeka kući, u svom krevetu, okružen najmilijima.

- Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može da se probudi. Nažalost MSCT je pokazao da je kore mozga ostalo 5 mm, sve ostalo je šuplje. Takođe je dodatno stradalo moždano tkivo koje upravlja vitalnim funkcijama zato mu malo-malo respiracija, tj. broj udisaja u minuti pada na 6 do 10 i nažalost spasa nema. Lekari su dali sve o sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija - objavila je Mariova mama.

Pohvalila je danas i sestre i tehničare u Klaićevoj bolnici koji su danas obukli Maria u odelo i ispisali mu čestitke pa i ukrasili njegovu sobu na njegov šesti rođendan.

- Hvala od srca Klaićevoj bolnici i bez obzira na silne sastanke izvinjavamo se javno, eto teško nam je bilo smestiti u glavu da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše kombinacije između odeljenja i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovek priprema nikad ne može biti spreman... Prebačen je na odeljenje, puls je 48, opet spava i nadamo se neće biti poziva iz bolnice... Svaka čast Jilu koji mu je napisao divne poruke za rođendan - objavila je Kristina Čeh Ujdur.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.